Je kniha trendem?

Pokud jste tak trochu (jako já) závislí na Instagramu, či jiných sociálních sítích, odpovíte rozhodně ano.

Knihy jsou teď všude – v kabelkách či plátěných taškách, na piknikových dekách a kavárenských stolech, v postelích i vanách, na okenních parapetech (moje oblíbené místo!). Sousedí s kávou a dortíkem, se snídaní, s Chanelem No. 5, s čerstvě natrhaným lučním kvítím nebo zvířecím miláčkem.

Točí se o nich videa, fotíme je, vyhrávají se v soutěžích, darují i vyměňují.

Pláčeme u nich, smějeme se, zapomínáme kvůli nim vystoupit z tramvaje na správné zastávce, netrpělivě čekáme na jejich vydání, vztekáme se u nich (protože takhle to přece nemůže dopadnout!), citujeme je, platíme za ně pokuty v knihovně, potkáváme díky nim nové lidi, rozšiřujeme si slovní zásobu a nemáme kvůli nim na nové boty, protože ty rozhodně nevoní tak dobře jako nové knihy.

Otravují vás už všudypřítomné fotky knih a připadají vám zátiší s kávou jako ohrané nebo už tak nějak pozérské? Tak to zkuste! Zkuste si dát křupavý croissant nebo kousek oblíbeného koláčku s kávou a ponořte se do příběhu o velké lásce, problémovém detektivovi, dokonale vymyšleném fantasy světě… Zkrátka o tom, co vás baví a zajímá. Už to cítíte? Jedinečnost té chvíle? Jen tak pochopíte, proč si to všichni fotí a sdílejí to. Protože s tak dokonalou chvilkou se prostě chcete pochlubit a připomínat si ji.

Nebaví vás televize? Nudíte se ve vlaku? Chcete se něco nového dozvědět? Chcete pryč z reality? Nemáte parťáka na kafe? Odpověď je všude stejná – sáhněte po knížce.

Knížky jsou možná v poslední době trendem, ale především jsou láskou. Trendy pominou, ale láska? Láska trvá! Tak čtěte! Až se třeba někdy potkáme, ať si máme o čem povídat.

Tereza
www.instagram.com/zrzava_tereza/
zrzava-tereza.blogspot.com

Pokud byste se rádi stali spisovateli, klikněte na Chci vydat knihu.