Celovečerní film Cool Girl! natočený na motivy knihy Leny Valenové míří do kin

Spisovatelka Lena Valenová si plní svůj sen. Na motivy její knihy Cool Girl! vznikl stejnojmenný film, který míří do kin již 25. května. Ve filmu si zahrají známé influencerky.

Tři mladé hrdinky, tři velké sny a jedna soutěž, která může všechny tyhle sny splnit. Klavíristka Anet, atletka Marta a tanečnice Tina stojí na startovní čáře dospělých životů. Mají své touhy a naděje, ale do jejich příběhů se také promítají rodinné problémy či milostné trable. Každá z trojice dívek se přihlásí do soutěže Cool Girl s nadějí, že vítězství by mohlo pomoci nasměrovat jejich život správným směrem. Postupně však zjišťují, že k tomu, aby si člověk uvědomil svou hodnotu, je třeba především věřit v sebe sama.

Oficiální trailer k filmu Cool Girl!

Z knihy na filmové plátno

České komediální drama Cool Girl! debutujícího režiséra Jeremyho Tichého a debutujícího producenta Roberta Cejnara vzniklo podle stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla na Pointě v roce 2019. Autorka knihy Lena Valenová se také ve spolupráci s Jeremym Tichým podílela na tvorbě scénáře.

„Filmová verze Cool Girl! se od té knižní samozřejmě v mnohém liší. Čtyři sta stran bohužel nelze namáčknout do požadovaného časového limitu celovečerního filmu. Připravila jsem tedy základ scénáře, takovou osekanou verzi knihy, ze kterého pak producenti vybrali motivy, kolem kterých se vytvořil filmový příběh. Originální interaktivní prvek s alternativními epilogy byl přitom zachován, diváci se tak můžou těšit na tři různé konce,“ říká autorka knihy Lena Valenová.

V hlavních rolích se objeví známé české influencerky – Anna Šulcová, Kristýna Kotianová a Dominique Alagia. Po jejich boku pak uvidíte řadu zkušených českých herců, mezi nimi například Jana Šťastného, Filipa Blažka, Sabinu Laurinovou, Kateřinu Brožovou nebo Zuzanu Skopálovou.

„Těším se, zároveň jsem nervózní. Byla jsem se podívat na natáčení a ze záběrů a z práce celého filmového štábu a herců jsem byla upřímně nadšená. Vidět, jak ožívají moje postavy na filmovém plátně, rozhodně stojí za všechny ty nervy,“ dodává Lena.

Medailonek_Autor

Říká o sobě, že je Jihočeška s duší cestovatelky. Po studiích v Praze a ve Španělsku pracovala v Londýně. V kavárnách u řeky Temže vznikl také úvodní díl čtyřdílné série Moře nálezů a ztrát: Náhodní lháři, vydaný v roce 2016. Období dospívání a hledání sama sebe i každodenní přítomnost a vliv sociálních sítí ji inspirovaly k napsání interaktivního románu Cool Girl! a jeho volného pokračování #SLEDUJmě. Při tvorbě trilogie Bohemian Royals zase ráda zavzpomínala na léta, kdy provázela španělsky mluvící turisty areálem Pražského hradu. V současné době žije v New Yorku.

„Přišel mi e-mail s jedinou větou...“

S Lenou Valenovou jsme natočili rozhovor, ve kterém zodpověděla spoustu otázek ohledně natáčení, tvorby scénáře a vzniku knihy Cool Girl!. Zjisti, co Lenu inspirovalo k napsání knížky a jak se vlastně příběh knihy dostal až na filmové plátno. 👇

Rozhovor s autorkou knihy Cool Girl!, Lenou Valenovou.

Kniha Cool Girl! má nový kabát

Na Pointě při této příležitosti vychází nové vydání knihy s filmovou obálkou. Součástí vydání je i bonusový obsah, včetně fotek z natáčení a rozhovoru s hlavními herečkami.

„Tři sny. Jedna soutěž. O vítězce rozhodneš i ty!“

Nakolik můžeme zůstat sami sebou, když denně sdílíme svůj soukromý život online? Za každým profilem se skrývá bytost plná nadějí, tužeb a snů. Tina, Marta a Anet jsou středoškolačky na prahu dospělosti. Jsou sebevědomé, ambiciózní, talentované. Spojuje je touha vítězit. Každá je v něčem výjimečná. Tina miluje společenský tanec, Marta je hvězdou atletického oddílu a Anet se připravuje na studium klavíru. Jak s jejich světem zamává účast ve vysoce sledované soutěži? Vítězka může být jen jedna a tentokrát rozhodne i tvůj hlas!

Omrknout

Fotky z natáčení

Chceš si také splnit svůj sen? Vydej knihu s Pointou! Zajistíme ti tisk, ISBN i distribuci do knihkupectví.