Pointa oslavila 5. narozeniny a na konci roku vydá již 400. knihu

Pointa vznikla v září roku 2018 a od té doby prošla úžasným vývojem. Během těchto pěti let se stala prostorem pro tisíce autorů, knižních kolegů a čtenářů, kteří sdílejí lásku k literatuře, vydala již 370 knižních titulů různých žánrů a brzy vydá svou jubilejní 400. knihu.

Od založení Pointy přispělo v crowdfundingových kampaních více než 43 000 lidí částkou převyšující celkem 40 700 000 korun. Spustilo se 678 předprodejů, z toho 402 bylo úspěšných. Nyní Pointa zastřešuje komunitu 5700 autorů a více než 1000 knižních kolegů. Celkem vyšlo již 370 knih různých žánrů a ke konci letošního roku vyjde jubilejní 400. kniha. Prodalo se více než 200 000 knih a dotisku se dočkalo 21 vydaných titulů z portfolia nakladatelství.

Nejúspěšnější knihy

Dlouhodobě nejprodávanějším titulem Pointy je bestseller Letuška z economy Petry Jirglové, kterého se dosud prodalo přes 13 tisíc kusů. Na druhém místě v prodejnosti následuje komiks Já to měl první! a YA román Zatracená Láska. Za poslední rok byly nejprodávanějšími tituly Zatracená Láska autorky Tess M. Puffrové, komiks Já to měl první! 2 autorky Barbory Brůnové a kuchařka Vyváženě od nutričních terapeutek Andrey Jakešové a Veroniky Pourové z poradny Nehladu. Nejúspěšnějším projektem byla kniha, která vyjde v únoru přístího roku, Chcete porodit s respektem?, na kterou se letos na Pointě vybrala dosud nejvyšší částka téměř 377 tisíc korun.

Na co se těšit?

Do konce letošního roku ještě na Pointě vyjde více než 30 knižních novinek. Mezi nimi například science-fantasy Úděl Hvězdorozených, mysteriózní příběh z velmi vzdálených tropů, kde se lidské společenství dělí podle znamení zvěrokruhu, Jako Liči, příběhy ze života míšenky narozené a adoptované v Česku, #NAJDImě, volné pokračování zfilmovaného young adult románu Cool Girl!, román o toxickém vztahu s mužem s narcistickou a hraniční poruchou osobnosti Ďábel se skrývá v lásce, autentické vyprávění mladého policisty Dvě tváře policisty nebo pohádkové dobrodružství duhové dívenky pro děti od 5 let Divukrásné příběhy Slečny Duhy.

Narozeniny jsme oslavili s našimi autory

Páté narozeniny jsme oslavili v prostorech Albatros Media společně s našimi autory a knižními kolegy.

Děkujeme autorům za jejich kreativitu a vášeň pro psaní, knižním kolegům za jejich pracovitost a čtenářům za jejich nekonečnou lásku k příběhům. Vaše podpora nás žene dopředu a motivuje nás pokračovat v našem společném literárním dobrodružství.

Chceš být také součástí našeho příběhu? Zaregistruj se u nás jako autor nebo knižní kolega.