Adéla Chrástecká: o psaní moderní poezie, překonávání psacího bloku a crowdfundingu na Pointě

Jak se píše moderní poezie? Co je to kaligram? Jak se dá překonat psací blok? A jaký byl pro autorku crowdfunding na Pointě? To všechno se dozvíš v rozhovoru. 👇

Rozhovor s autorkou knihy Všechno, co jsem zapomněla, Adélou Chrásteckou

Adéla Chrástecká​

Medailonek_Autor
Jako malá bez ohledu na handicap, se kterým se narodila, nespoutaně běhala po lesích, lezla po stromech, kopala do míče a celkově si užívala sladkou bezstarostnost života. Jenže času neuniknou ani ti nejrychlejší běžci. Berle, desítky nevyhovujících protéz a občas i vozík. A tak se místo hraní na babu uchýlila ke knihám a postupem času i ke psaní. Stovky imaginárních světů, ve kterých mohla být přesně tím, kým chtěla. Dneska už ví, že je daleko víc než její „nedokonalosti“, které se naučila respektovat, chápat, a dokonce i milovat. Do svých básní začala vkládat radosti, strasti, zlobu i vděk. Chtěla tvořit, inspirovat, čarovat úsměvy na tvářích.

Všechno, co jsem zapomněla

Sbírka moderních veršů plná primitivních lásek, zmařených přátelství, nostalgických slz i jiných důkazů, že poezie žije.

Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice – a občas zkrátka nastanou momenty, kdy mozek přestává vnímat rozdíl. A srdce buší, když duše pláče. Verše plné blažené zamilovanosti, vzpomínek a radostí, ale i slz, pádů, ztrát a jiných prchavých okamžiků, které i přes bolest stojí za to žít. Ve sbírce najdete všechny barvy, kterými náš život ve skutečnosti hraje. Od nejjemnějších přes zaslepené až po ty zraňující.
 

Chceš si také splnit svůj sen? Vydej knihu s Pointou! Zajistíme ti tisk, ISBN i distribuci do knihkupectví.