Devět důvodů, proč podpořit knihy v předprodeji. Vždycky něco získáš!

Vydat knihu není snadné. Podpořit její vznik v předprodeji snadné je. O to lákavější, že kromě dobrého pocitu z toho, že jsi někoho posunul(a) blíž k jeho snu, získáš navíc některou z hodnotných odměn. Je to prostě win-win. Přečti si devatero důvodů, proč si knihy všeho druhu zaslouží tvou podporu.

1 •— Koupím si ji později? Neplatí

V předprodeji na Pointě to funguje trochu jinak než v situacích, kdy si vybíráš knihu na e-shopu nebo v knihkupectví. „Koupím si ji později“ tady neplatí. Autor musí v crowdfundingu vybrat celou částku potřebnou k vydání knihy. Tvoje pomoc je při tom klíčová. Když zaváháš, kniha možná nikdy nevyjde.

2 •— Knihu získáš za výhodnější cenu

Ceny, které nabízíme v předprodeji, už se v distribuci nemusejí opakovat. Mezi odměnami je vždy i kniha se slevou 20 % pro ty úplně nejrychlejší a v druhé vlně se slevou 10 %. Není na co čekat.

3 •— Získáš dobrý pocit, neztratíš nic

Pokud by náhodou autor na knihu nevybral, dostaneš svůj příspěvek zpátky. Dobrý pocit ti ovšem nikdo nevezme. A věříme, že ani nadšení „do hry“: na Pointě totiž najdeš spoustu dalších projektů. Kterému pomůžeš příště?

4 •— Můžeš být u toho, když se rodí hvězdy

Pomáháme zavedeným, ale i aspirujícím a začínajícím autorům. Je dost dobře možné, že když podpoříš vydání knihy z pera někoho dosud neznámého, budeš u zrodu nového spisovatelského velikána.

5 •— Pomoc se cení, u nás dvojnásob

Pomáhat si, podporovat se, cenit si cizí práce. Lidskost je v dnešním světě potřeba. Stejně tak důležité je umět poděkovat. Proto si autoři pro čtenáře vždy připravují unikátní odměny, které jim za koupi knihy a její podporu náleží. Díky nim můžeš být bohatší nejen o knihu, ale třeba ještě o originální dárek, ilustraci, merch…

6 •— S autorem si můžeš psát

Ke knize i k jejímu autorovi si u nás můžeš vybudovat vztah jako málokde jinde. Můžeš sledovat aktuality na jeho sociálních sítích nebo mu napsat do diskuze přímo na stránce předprodeje. Mezi odměnami pokaždé najdeš podepsaný výtisk, o kapku vyšší příspěvek ti dokonce zajistí osobní poděkování přímo v knize.

7 •— ...nebo se s ním potkat osobně

Řada autorů nabízí ještě něco navíc. Skalní fanoušky určitě potěší možnost společného setkání třeba u kávy, autorské čtení na míru, společný zážitek, debata, workshop nebo odborný kurz.

8 •— Pomůžeš obohatit českou literaturu

Knihy vydáváme jen v češtině, takže pokud budeš tuzemské autory v předprodeji na Pointě podporovat, pomůžeš rozšířit i řadu skvělých literárních děl, která u nás vznikají. Ať už si vybereš ilustrované pohádky nebo beletrii pro náročné, regály knihkupectví díky tobě budou pestřejší.

9 •— Staneš se součástí něčího příběhu

Nejen knižního, ale především životního. Na Pointě totiž nejčastěji vycházejí velmi osobní díla. Autoři hledají inspiraci ve svém životě a zážitcích, ale také ve vlastních koníčcích nebo profesionálních zkušenostech. Buď u toho.