UKÁZKA z knihy Prosecco do žíly od Niky Mišjakové

Ukázka knihy Niky Mišjakové, kterou můžete podpořit v předprodeji na bit.ly/KupNiku.

Stejně by mě zajímalo, jak takový algoritmus v té aplikaci funguje. Není přece příliš těžké napárovat profily se stejnými zájmy, lokací, vzděláním, příslušností ke sportovnímu klubu anebo se zálibou ve stejné kuchyni. V řeči nul a jedniček, pokud dva profily budou splňovat daný počet podmínek, je velká pravděpodobnost, že si budou i na živo mít o čem povídat. Pak už jen záleží na fyzické přitažlivosti. Ale ta se přeceňuje, má jepičí život a je dokázáno, že „sexy mozek“ existuje. Máme na to empiricky ověřené výzkumy i bulvární rozhovory.

Někdy dokonce potkáte pár, který se na Tinderu opravdu seznámil. Dokonce vaši známí už byli i na svatbě někomu, kdo se na Tinderu seznámil a byla to krásná svatba. Ale vězte, že to musela být nejspíš nějaká chyba v kódu. Seznamovací business chce žít z toho, že jste single, nakupujete víc, než spotřebujete, jíte a pijete venku, chodíte na kulturní akce. Zkrátka randíte. A jak jednoduše pořád randit? Pořád swipovat!

Večer sedím nad skleničkou s kamarádkou, která je taky single. Vypráví mi, že teď randí s jedním klukem z Tinderu. Dost mě to zarazilo, myslela jsem, že už nad tou seznamkou zlomila hůl. Ale přijdeme na to, že to zalíbení ve swipování přichází ve vlnách. Někdy prostě máte tolik termínů v práci, že jste rádi, že padnete doma do postele. Někdy ale sedíte doma a přemýšlíte nad tím, za jak dlouho vás bude v reálném světě někdo postrádat, když třeba upadnete doma v koupelně a zůstanete tam nehybně ležet. A tak ho zase otevřete a začnete s těmi ladnými pohyby prstem doleva či doprava. Magic swipe vám zvedne náladu. Je to, jako byste najednou byla na večírku, kde nikoho neznáte, ale všichni vám chtějí podat ruku a představit se. Někdo je vám více a někdo měně sympatický, ale ty méně sympatické můžete poslat rovnou domů. A tak na vašem večírku zůstanou jen ti, kteří prošli vaším sítem a vy je můžete pozvat na váš gauč anebo počkat, až vám sami přijdou naproti.

ON: Ahoj Nino!
JÁ: Jsem Nika, ahoj!

Neumí snad číst? Klid, říkám si. Jedno písmenko, nedělej drama.

ON: Haha, Nika? Co to znamená? Co to je? To je díra ve zdi a ne dívčí jméno, ne? Haha!
JÁ: Ano, no vidíš, jak jsi chytrej. Už musím jít, promiň.
ON: Kam jako?
JÁ: Přejmenovat se.

Bože můj na nebi! Kvůli tomuhle materiálu jsem si to zase instalovala?

Pokud byste se rádi stali spisovateli, klikněte na Chci vydat knihu.