René Nekuda o psaní poutavých příběhů: „Vytváření příběhů v naší hlavě se nedá vypnout, vznikají od narození do smrti.“

Předposlední květnové úterý patřilo v Pointě dalšímu z řady workshopů V čem je Pointa. Tentokrát se s publikem podělil o svoje zkušenosti lektor René Nekuda.

Květnový event byl předposledním v první polovině letošního roku. Jak už víš, naše akce jsou vždy záměrně komorní, proto i tato měla omezenou kapacitu a proběhla v přátelsky diskutujícím duchu.

O svoje znalosti se do smíchovského Creative Docku, kde Pointa sídlí, přišel podělit René Nekuda. Lektor tvůrčího psaní, který vede i kreativní kurzy, se s deseti účastníky akce podělil o svoje zkušenosti, rady a názory na to, jak napsat poutavý příběh.

„Příběh je informace, která obsahuje alespoň tři věty, a je ve všem. Dokonce i marmeláda od malého farmáře má příběh,“ začal večer plný povídání o příbězích Nekuda. Spíš než o workshop v pravém slova smyslu ale šlo o milé povídání, do kterého se lidé aktivně zapojovali stejně přirozeně, jako vznikají příběhy.

Co ještě během večera zaznělo? Vytváření příběhů v naší hlavě se podle Nekudy nedá vypnout, pouze potlačit. Protože nás provázejí celý život, vytváříme si je od narození až do smrti. A vyprávíme je, i když spíme – v tomto případě jde totiž o naše sny. Dá se tedy říct, že žijeme v příběhu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

René Nekuda byl dalším v řadě osobností, které k nám od spuštění Pointy v září přišly, aby se podělily o svoje know-how, rady a zkušenosti. Pokud jsi akci nestihl(a), nevěš hlavu. Brzy se můžeš těšit na další – sleduj náš Facebook.