Kde všude bude moje kniha

kde najdeš naše knihy

Najdeš ji ve velkých knihkupectvích? A co na pobočce v malém městě? A bude i na e-shopech?

Poté, co kniha úspěšně projde crowdfundingovou kampaní, míří k úpravě knižním kolegům. Když je vyladěna do finální podoby, jde do tisku. Těm, kteří knihu podpořili v předprodeji a umožnili její vznik, přijdou výtisky jako prvním. Ostatní směřují do distribuce.

Pro tu Pointa využívá mateřskou firmu Albatros Media, pod jejíž hlavičkou funguje. Ta prostřednictvím vlastní distribuční sítě nabízí knihy z Pointy do všech velkých řetězců, jako je Luxor, Knihy Dobrovský, Kanzelsberger nebo Kosmas. To samé platí pro e-shopy, jako jsou například Martinus nebo Megaknihy.

Bude kniha v knihkupectví, kde běžně nakupuji?

Zajímá tě, jestli knihy z Pointy najdeš i ve svém oblíbeném knihkupectví v menším městě? Jednoduchým vodítkem může být, jestli se v něm obecně prodávají knihy, které vydává Albatros Media. Ten pod sebou má celou řadu nakladatelství, třeba Fragment, Motto, Knihu Zlín nebo Vyšehrad. Pokud v knihkupectví tituly těchto nakladatelů objevíš, znamená to, že je možné do něj objednávat i knihy z Pointy.

Jestli jsou na konkrétní pobočce naše knihy fyzicky, záleží i na manažerovi či manažerce prodejny. Autoři Pointy obvykle komunikují s lokálními knihkupci v místě, kde žijí. Pokud tam mají komunitu podporovatelů, chtějí, aby jim byly knihy k dispozici. To samé platí v případě akcí, jako jsou křty.

Najdu knížku z Pointy i jinde než v knihkupectví?

Knihy vydané v Pointě nejsou k mání jen na pultech knihkupců. Výtisky odesíláme do knihoven. Některé tituly jsou k dostání i na jiných místech, vždy záleží na konkrétní knize a jejím tématu. Pokud někdo nemá rád papírové knížky, může si i ty naše samozřejmě koupit v elektronické verzi a stáhnout třeba do čtečky.

  • Knihovny

Výtisky nových knih Pointa vždy odesílá i do knihoven. Jde o Národní knihovnu, Moravskou zemskou knihovnu, Vědeckou knihovnu v Olomouci a Městskou knihovnu v Praze. Právě u nich máš jistotu, že si tu knihu budeš moct vypůjčit. Je možné, že naše tituly objevíš i v jiných knihovnách. Ty si totiž naše knihy, stejně jako tituly od jiných nakladatelů, objednávají dle vlastního uvážení.

  • Neobvyklá místa

U některých titulů dává smysl knihy prodávat i jinde než jen v kamenných obchodech a na e-shopech. Jako příklad lze uvést knihu Prague Coffee Guide Veroniky Tázlerové, která byla k dostání ve vybraných kavárnách. Petr Kovařík zase Sílu hotentota nabízí na prodejnách své sítě čokoládoven.

  • Elektronická verze

Naše e-knihy distribuuje firma Palmknihy, která je nabízí na svém e-shopu a zároveň je dodává všem hlavním prodejcům e-knih, jako je Alza, iTunes, Google Play a podobně. Palmknihy zároveň poskytují naše tituly knihovnám a nabízejí je k vypůjčení i do zákaznických programů firem jako O2 nebo Vodafone.

Části některých našich knih najdeš také v aplikaci StoryMe, která nabízí příběhy na pokračování.

Kam dál?